Sozole Rose

Sozole Rose BIO Šípkový olej

za studena lisovaný
30 ml

13.50 €

Popis

100% bio panenský rastlinný šípkový olej z divo rastúcich šípok je jedinečným a všestranným pomocníkom v každodennej starostlivosti o pleť. Je cenený pre svoje hojivé účinky. Pravidelnou starostlivosťou vyhladzuje jazvy. Dokonalý bojovník proti vráskam. Vyživuje, zvláčňuje, zlepšuje elasticitu pleti a zjednocuje jej farebný tón. Redukuje pigmentové škvrny a iné prejavy starnutia.

Jeho veľkou výhodou je, že na pokožke nezanecháva mastný film, pretože patrí medzi tzv. suché oleje. Je veľmi príjemný, účinný a má krásnu vôňu.

Šípkový olej obsahuje vitamíny A a E, nenasýtené mastné kyseliny Omega-6, Omega-3 a Omega-9, draslík, železo, vápnik a horčík. Je tiež bohatý na antioxidanty, karotenoidy, preto má krásnu sýtooranžovú farbu. Vitamíny A a E chránia pokožku pred škodlivými voľnými radikálmi a spomaľujú proces starnutia. Vitamín E pleť hydratuje. Viacero druhov prospešných mastných kyselín je dôležitých pre stavbu kožných buniek. Preto často býva súčasťou luxusnej kozmetiky.

Vďaka vysokému obsahu železa pomáha pri anémii. Prítomné nenasýtené mastné kyseliny prospievajú kardiovaskulárnemu systému. Šípkový olej je prostriedkom na posilnenie celkovej imunity organizmu, preto sa odporúča ho v období stresu a psychickej záťaže užívať aj vnútorne.

Použitie: vyčistite si tvár, aplikujte 100% kvetovú vodu a nechajte pokožku ľahko vlhkú. Pomocou sklenenej pipety si kvapnite 1-2 kvapky oleja na končeky prstov a krúživými pohybmi aplikujte na tvár či telo Vzhľadom na vysoký obsah karotenoidov je po aplikácii možné jemné sfarbenie pokožky. Po vstrebaní oleja do pokožky toto sfarbenie zmizne. Šípkový olej môžete tiež zriediť s niektorým zo základných nosných olejov. Odporúčame ho však používať nezriedený. Bola by škoda pripraviť sa o tento exkluzívny zážitok.

Zloženie (INCI): 100% Rosa Canina Seed Oil

Spôsob výroby: lisovanie za studena pri teplotách 38 °C až 42 °C, s použitím lisu určeného výhradne na šípkové semená

Krajina pôvodu: Bulharsko

Upozornenie: uchovávajte v chlade a tme. Chráňte pred priamym slnečným svetlom.

Balenie: čierna sklenená fľaštička so sklenenou pipetou vložená do krabičky z recyklovaného papiera

Vegan
BIO
certifikované
Prírodné
zloženie
eco-friendly
obal